Tämä aihe on minulle todella uusi, en ole aiemmin törmännyt wiki-alustojen käyttöön missään muodossa. Nyt kuitenkin olen pohtinut vastauksia seuraaviin kysymyksiin:

Missä tilanteissa wikiä voitaisiin yrityksissä käyttää?

Kuinka sitä käytettäisiin?

Kuinka innostaisin ihmisiä käyttämään wikiä?

 

Suosittelisin wikin käyttöä yrityksissä tilanteissa, joihin liittyy paljon suunnittelua ja järjestelyä. Alusta on helppo tapa kommunikoida työyhteisön tai vaikkapa projektiryhmän kesken. Mikäli työtä hoidetaan monilta eri paikkakunnilta käsin, on wikin käyttö myös erittäin suositeltavaa.

 

Lähtisin käyttämään wikiä niin sanottuna tiedon tallentamiseen tarkoitettuna alustana. Sieltä asianosaiset voisivat käydä lukemassa perustietoja esimerkiksi projektiin liittyen. Toinen käyttötapa olisi uusien ideoiden esille tuominen ja ajtusten vaihto.

 

Ihmisiä voitaisiin innostaa wikin käyttöön kunnon opastuksella, jotta ajatus alustasta ei olisi enää niin pelottava. Pidän tätä kaike lähtökohtana ja opastukseen tulisi panostaa paljon resursseja. Lisäksi vertaiskokemusten avulla voitaisiin saada hyviä tuloksia motivoinnin osalta.

Täytyy perehtyä tähän uuteen tuttavuuteen vielä paremmin, sillä eiköhän tämäkin viestintämuoto kävele vastaan tulevissa työyhteisöissä :)