Kun aloin pohtia tätä aihetta, yllätyin käyttämieni palveluiden määrästä. Somessa tulee huomaamattaan vietettyä erittäin paljon aikaa. Hyvin merkittävä osa tiedosta liikkuu nimenomaan Facebookissa, jossa on tietoa niin opiskeluihin, työhön kuin yksityiselämäänkin liittyen. Listasin alle jokaisen some-kanavan ominaisuuksia erikseen:

Facebook

Tätä palvelua käytän ylivoimaisesti eniten. Palvelussa on keskusteluja, ryhmiä ja muita tiedonkulkuväyliä joiden ääreltä en voi olla pois, mikäli haluan olla kartalla siitä, mitä tapahtuu. Tämä kuulostaa todella pahalta, mutta on totta, että en olisi tietoinen monistakaan työhöni liittyvistä asioista mikäli en liikkuisi sosiaalisessa mediassa. Kutsuja ei nykyään enää lähetetä postitse vaan ne kilahtavat punaisena merkkinä etusivuni ylälaitaan. En edes muista milloin viimeksi olisin viettänyt kokonaisen päivän käymättä Facebookissa. Joskus tulee kirjauduttua kymmeniäkin kertoja päivässä, kun pitää käydä tarkistamassa jokin yksityiskohta tai on muuten vaan tylsää. Voisin ehkä hieman rajoittaa palvelun käyttöä, mutta jos en vastaa keskustelualueen viesteihin 8-10 tunnissa, syntyy jo siitä pienimuotoinen haloo.

Instagram

Tein Instagramiin oman tilin noin puoli vuotta sitten, mutta palvelun käyttö on jäänyt vähäiseksi. (Facebook vie liikaa aikaa!!) Työni puolesta päivittelen instagramia silloin tällöin.

Twitter

Käytän Twitteriä työni puolesta. Tämä on ollut minulle vaikein sosiaalisen median kanava opeteltavaksi! Siis mihin se hashtag menikään ja kenen twiittejä minun kannattaa jakaa? Todella hankalaa ymmärtää, ennenkuin pääsee Twitterin maailmaan sisään.

WhatsApp

Tämä on kätevä kiireessä! Ja erityisesti ryhmäkeskustelut ovat nopeita ja mukavia viestinnässä. Tätä n käytetty niin kavereiden kanssa kuin työnteon yhteydessä. (Moni viesti on tosin jäänyt lukematta ajoissa, sillä puhelimeni ei ilmoita uusista viesteistä aloitusruudulla samalla tavalla kuin tekstiviesteistä...)

WP_20151207_006%5B1%5D.jpg

Lisäksi tykkään lukea blogeja erityisesti hyvinvoinnin ja liikunnan alalta :)