Luin Anja Alasillan teoksen "Meili meitä pyörittää" (Infor Oy 2009) ja tulin siihen tulokseen, että kyseessä on aivan mahtava opas työelämän sähköposteihin! Kirjassa käsitellään sähköpostin lisäksi myös muita viestintäkanavia, joita on mahdollista hyödyntää nykypäivän työelämässä.

Erityisesti pidin kirjaan kerätyistä useista 10 kohdan ohjelistoista, joiden avulla oli helppo tiivistää vasta luettu tieto omassa päässään. Teos on todella keskusteleva ja antaa lukijalle tunteen siitä, että hän on ikäänkuin osa kirjan juonta. Pidin tästä ominaisuudesta, sillä se oli mukavaa vaihtelua monesti pitkäveteisillekin viestinnän opuksille. 

WP_20151207_003%5B1%5D.jpg

Olen opinnäytetyötäni tehdessä etsinyt viestinnän teoksia vaikka mistä ja minua harmittaakin kovasti etten tähä kirjaan törmännyt aiemmin. Teoksessa oli järjestäen lueteltuna kaikkien niiden viestinnän muotojen määritelmät, joita olen metsästänyt pitkin kevättä ja kesää. Näinköhän tämän saisi vielä mahdutettua mukaan opinnäytteen lähdeluetteloon...?

Ainoana miinusmerkkisenä huomautuksena haluaisin mainita kirjan ns. "vanhanaikaisuuden". Vaikka teos on vasta vuodelta 2009, on sosiaalisen median ja digitaalisen vallankumouksen etenemisvauhti niin hurja, että osa kirjan tiedoista ei ole enää nykyaikaa.

(Ps. Kirja on todella kätevän kokoinen miniteos ja mahtuu mukaan pienempäänkin laukkuun!)